Uitstapjes

Hieronder een aantal uitstapjes die wij in de maanden November en December aanbieden:

Tentoonstelling ”Barbizon van het Noorden”

Afbeeldingsresultaat voor tentoonstelling barbizon van het noorden

In het jaar van 2019 gaat een langgekoesterde wens van het Drents Museum in vervulling, namelijk de tentoonstelling Barbizon van het Noorden – De ontdekking van het Drentse landschap 1850-1950. De bezoekers maken een wandeling door het Drentse landschap van rond 1900 en ontdekken de prachtige heidevelden, hunebedden, akkers en bijzondere dorpen van Drenthe. Schilderijen, grafiek en tekeningen van grote kunstenaars, waaronder Jozef Israëls, Hendrik Willem Mesdag, Vincent van Gogh, Julius van de Sande Bakhuyzen en Max Liebermann worden gepresenteerd in combinatie met nog niet eerder getoonde onbekende pareltjes uit de rijke collectie van het Drents Museum. De tentoonstelling biedt hiermee een grote diversiteit aan werken die samen het unieke karakter van Drenthe laten zien. Het Drents Museum en Het Drentse Landschap ontwikkelen een speciaal randprogramma rondom de tentoonstelling waarbij kunst, cultuur en natuur op een bijzondere manier samengaan.

 

Wanneer: donderdag 5 maart

Vertrek:   10.00 uur

Kosten:    € 14,00

Entree museum: € 15,00, museumkaart gratis

Rondje Appingedam

 

Afbeeldingsresultaat voor appingedam

Op de heenweg gaan we voor eigen rekening een kop koffie drinken bij Landwinkel “Oldiek” van de familie Molema in Nieuwolda. In deze landwinkel vindt u een grote diversiteit aan producten die in het Oldambtster land worden geteeld.  Vervolgens willen we een bezoek brengen aan de Kringloopwinkel in Appingedam. Een nette winkel waar alles keurig gerangschikt is en vele klanten wel iets van hun gading vinden tegen een voordelige prijs.

Winkelen in de gezellige straatjes van Appingedam is ook altijd in trek. Aan het eind van de middag kunnen we voor eigen rekening een visje kopen bij Landman in Termunten.

 

Wanneer: donderdag 12 maart

Vertrek:   11.00 uur

Kosten:    € 13,00

VW – Fabriek Emden

Afbeeldingsresultaat voor V w fabriek emden

De VW fabriek in Emden is een leuk uitje voor zowel mannen als vrouwen. Hier kunt u oude en nieuwe Volkswagens bezichtigen. In deze Volkswagenfabriek werken ca. 8.600 medewerkers, maximaal 1200 voertuigen kunnen dagelijks worden geproduceerd. Kijk tijdens de rondleiding van ± 2 uur mee hoe de nieuwe Volkswagens geproduceerd en klaar gemaakt worden om vervoerd te worden naar de VW dealers. Op de terugweg rijden we richting Ditzum, hier kunnen we een visje voor eigen rekening eten bij restaurant Altes Haus am Siel.

 

Wanneer: donderdag 19 maart

Vertrek:   11.00 uur

Kosten:    € 16,00

Kosten rondleiding: € 12,00

Rondje Sloten, Stavoren en Hindeloopen

 

Afbeeldingsresultaat voor sloten friesland

Pittoreske stadjes die in de Zuidwesthoek van Friesland liggen. Leuke straatjes en bezienswaardigheden voeren hier de boventoon.

Op de heenreis gaan we voor eigen rekening een kop koffie drinken.

Wanneer: vrijdag 20 maart

Vertrek:     09.00 uur

Kosten:      € 26,00

Bloemetjesmarkt Groningen

Afbeeldingsresultaat voor bloemetjesmarkt groningen

Wilt u echt een gezellige dag meemaken in de stad , dan is het vandaag wel een topper.

Traditiegetrouw vindt op deze dag de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland plaats. De Bloemenjaarmarkt – Bloemetjesmarkt in de volksmond  – trekt jaarlijks meer dan honderdduizend bezoekers. Vanuit welke richting u Groningen ook benadert, u ruikt vrijwel direct de geur van het voorjaar. Belangrijk: U moet goed ter been zijn.

 

Wanneer: vrijdag 10 april

Vertrek:     09.30 uur

Kosten:    € 14,00

Bingo + stamppotbuffet Partycentrum Lamain

.Afbeeldingsresultaat voor bingoAfbeeldingsresultaat voor stamppot buffet

Naast een heerlijk buffet nu eens niet genieten van muziek maar ouderwets een rondje bingo spelen met leuke prijzen.

Wanneer: woensdag 29 april

Vertrek:     13.00 uur

Kosten:    € 27,50 inclusief vervoer, buffet en bingo, exclusief drankjes

 

Privacyverklaring

Privacyverklaring Opstapbus