Uitstapjes

Hieronder een aantal uitstapjes die wij, onder voorbehoudt, aanbieden in januari en februari

Oud Hollands Spellen Circuit & Stamppotbuffet in de Schaapsberg

Oud-Hollandse spellen - Battlehouse Heerenveen

Deze middag proberen we eens totaal iets nieuws in een plaats waar we met de Op-Stapbus nog niet geweest zijn, namelijk De Schaapsberg in Zandberg, een  streek bij Ter Apelkanaal. Oud Hollandse Spellen waar menigeen vroeger mee groot is geworden. Altijd garant voor plezier en vertier voor jong en oud. De middag wordt afgesloten met een heerlijk Hollands Stamppotbuffet. Bij deze middag is inbegrepen 1 kopje koffie/thee met koek en 2 consumpties.

 

Wanneer:  Dinsdag 11 januari

Vertrek:    14:30 uur

Kosten:    € 17,00

Kosten buffet:   €17,00

China Light festival in Emmen

China Lights Festival terug in Emmen - Dagblad van het Noorden

Rond het Chinees nieuwjaar worden er in China allerlei licht- en lantaarntentoonstellingen gehouden. “De lantaarns die daarvoor worden gebruikt zijn van enorme omvang. Vaak metershoog en heel kunstig bewerkt met de nieuwste technieken en met prachtige materialen en mooie kleuren” Een fantastische beleving in een totaal andere wereld vol licht en verwondering. Het Rensenpark verandert in december t/m februari in een groot lichtfestijn. Het terrein staat dan vol met reusachtige Chinese lichtkunstwerken.

 

Wanneer:  Donderdag 13 Januari
Vertrek:     14:00 uur
Kosten:     € 21,00
Entreeprijs:  €15,00

Nij-joars visite mit Erwin de Vries in buurthuis ‘Noorderlicht’ Drieborg

Spreekbuis van de provincie Groningen: Erwin de Vries - Groningen - 3voor12

Veul zeeg’n in t nije joar!

Tijdens deze luistervoorstelling in buurthuis “Noorderlicht” in Drieborg kunt u van Erwin de Vries genieten die u een prachtige middag bezorgt met liedjes en leuke verhalen.

 

Wanneer:   Zondag 23 Januari

Vertrek:      12:00 uur

Kosten:      € 14,00

Entree:       € 10,00

Zandverhalen in Elburg NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW

Prachtige verhalen in zandsculpturen - Reizigersbeoordelingen - Zandverhalen - Tripadvisor

Eén van ’s werelds grootste binnen-zandprojecten, de Zandverhalen, is gevestigd in Elburg. In deze privé hal van ongeveer 15.000 m2 weet u niet wat u aantreft. Talloze bijbelverhalen worden in deze hal in verschillende zandsculpturen tot leven gebracht. Nergens op de wereld kunt uw dit unieke schouwspel op deze schaal bewonderen. Het biedt oogstrelende taferelen zoals Adam en Eva in het paradijs, Mozes op de berg en de kruisiging van Jezus.

 

Wanneer:  Woensdag 2 februari

Vertrek:    09:00 uur

Kosten:    € 36,00

Entree:     € 16,50

Reis langs de Nordseeküste

Bestand:Carolinensiel-Hafen-2005-d.jpg - Wikipedia

Vandaag maken we een leuke tocht richting de Noordkust van Duitsland. De Noordkust kenmerkt zich door leuke dorpjes en vissersplaatsen. Via allerlei binnenweggetjes rijden we via Jever naar Carolinensiel. Carolinensiel kunt u vergelijken met Greetsiel en ligt pal bij het UNESCO wereldnatuurerfgoed. Ieder jaargetijde is het een reis waard, er is van alles te zien en te beleven, van leuke winkeltjes, theesalons tot heerlijke visrestaurants.

 

Wanneer:  Dinsdag 8 februari
Vertrek:     09:30 uur
Kosten:     € 30,00

Kaarsjesavond ‘Orchideeën Hoeve’ in Luttelgeest

Neem even de tijd om sneeuwklokjes te planten - GroenVandaag

Het voorjaar komt eraan, sneeuwklokjes staan uitbundig te bloeien. Wist u dat er wel 100 soorten zijn, enkelbloemig, dubbelbloemig. Op deze zondag zijn er meerdere tuinen van particulieren opengesteld om deze bloemen te bewonderen. Het is wel belangrijk dat u goed ter been bent. Als afsluiting van de dag gaan we naar de Noorderlicht in Drieborg. Hier kunt u heerlijk van een stampotbuffet genieten. 3 soorten stampotten, 3 verschillende stukken vlees en een consumptie.

Wanneer:  Zondag 27 februari
Vertrek:     12:00 uur
Kosten:     € 15,00
Stampotbuffet:      € 8,50

Privacyverklaring

Privacyverklaring Opstapbus