Uitstapjes

Hieronder een aantal uitstapjes die wij, onder voorbehoudt, aanbieden in Maart en April

Lenny Kuhr theater ‘t Kielzog Hoogezand

 

Lenny Kuhr (lunchvoorstelling) - Theater Walhalla

Lenny Kuhr is een energieke persoonlijkheid met een bijzonder mooie stem en in 1969 won zij het Eurovisie songfestival met het liedje “de Troubadour”. Ook de liedjes “Visite” en “Maarja” kunt u vast uit volle borst meezingen en dat gaan we dan ook zeker doen. Naast de oude bekende liedjes brengt Lenny Kuhr ook nieuwe liedjes ten gehore.

Een muzikale avond waar u zich nu al op kan verheugen en waar u nog lang van na kan genieten!

Wanneer:  zaterdag 4 maart

Vertrek:    18:00 uur

Kosten:    € 20,00

Er op uit Pas: € 15,00
Entree + Consumptie: €19,50

NIEUW! Legio Museum Grootegast NIEUW!

LEGiO Museum – Museumplein Grootegast

In het Legio Museum worden we eerst ontvangen met een kop koffie. Daarna zullen we het LEGO Museum ingaan waar u een unieke LEGO collectie kunt bewonderen uit de periode 1963 tot 1998. Het is een complete LEGO collectie waarbij u zich weer een klein kind bij voelt. Wanneer u hier bent uit gekeken gaan we terug naar het restaurant voor een kop koffie met gebak. Als vervolg gaan we richting het VICTORY museum, allemaal onder dak. Het museum vertoont zowel Canadese-, Duitse- als verzetszijde objecten. Allemaal uit de tijd rond 1945 van de bevrijding. Hierop volgende lopen we door naar het Drukkerijmuseum waar u een heuse drukkerij uit het verleden getoont wordt. Vele typemachines staan er tentoongesteld van de vroegste exemplaren tot aan de meest recente. Lijkt het u leuk om zelf nog eens een typemachine te gebruiken? U kunt hier nog zelf aan de slag om een brief op ouderwetse manier te typen.

Wanneer:  vrijdag 17 Maart
Vertrek:     11:00 uur
Kosten:     € 28,00
Er op uit Pas: € 23,00
Entree incl. consumptie: €14,00

Kaarsenmakerij Wilhelmus\Klompenmakerij Eenrum

Zelf kaarsen maken in allerlei vormen en kleuren - Foto van Kaarsenmakerij Wilhelmus, Eenrum - Tripadvisor

We nemen een kijkje in de kaarsenmakerij en gaan een workshop volgen waarin we zelf een kaars gaan maken.

Er is ook een winkel met een ruime keuze aan kaarsen voor binnen en buiten en geurkaarsen en accesoires. Naast de kaarsenmakerij zit grand cafe de Pool waar we eerst nog een lekkere kop koffie gaan drinken met eventueel iets lekkers erbij, als men zin heeft kan er een rondje om de jachthaven gelopen worden, om vervolgens om 13.30 bij de kaarsenmakerij aan te komen. Als de ene groep een kaars maakt dan kan de andere groep naar de Klompenmakerij, en andersom. In de klompenmakerij ziet u in een mooi proces hoe van blokken hout prachtige klompen worden gemaakt, oud ambacht ten top!

 

Wanneer:   vrijdag 31 maart

Vertrek:      09:00

Kosten:      € 27,00

Er op uit Pas: € 22,00

Kosten workshop: €8,50

Bloementaart maken bij Toff Bloemen en kado Winschoten

Bloementaart | Bloem & Plant

 

Vandaag staat er iets creatiefs op de planning!!

Toff bloemen en kado is een leuke en gezellige winkel van Marion de Wit. Naast bloemen, mooie boeketten en planten verkoopt zij ook leuke kadootjes en sfeervolle accecoires voor in huis. Zij heeft een ruimte achter de winkel waar we vandaag een bloementaart gaan maken. Met een cirkel van oase en de mooiste bloemen en takken maakt u zelf een prachtige bloementaart voor thuis op tafel! Dat wordt nog lang nagenieten van een gezellig en creatief middagje!

 

Wanneer:  dinsdag 4 april

Vertrek:    12:30 uur

Kosten:    € 15,00

Er op uit Pas: € 10,00

Bloementaart en koffie: €25,00

Forum Groningen en Tuinland

Ons gebouw

Middenin Groningen staat het Forum een ontmoetingsplek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Het Forum is zeker een bezoekje waard. Het forum heeft een gigantisch roltrappensysteem zodat u alle verdiepingen gemakkelijk kunt bereiken. Ook kunt u naar het dakterras op 45 meter hoogte waar u een adembenemend uitzicht heeft over dee stad Groningen.

Tuinland Groningen is meer dan een tuincentrum. U vindt er alles voor tuin, terras, decoratie voor binnen en buiten, snijbloemen, planten en een gezellig tuincafe met heerlijke broodjes.

Wanneer:   vrijdag 14 april
Vertrek:     11:00 uur
Kosten:     € 24,00
Er op uit Pas: € 19,00

Koffie drinken bij de Heemtuin Muntendam

Home - Heemtuin Muntendam

We gaan vandaag weer een halve dag op stap. Dit keer gaan we een kopje koffie drinken in het paviljoen van de Heemtuin. De Heemtuin is een uniek landschap bestaande uit tuin en bos in Muntendam. De Heemtuin grenst aan het natuurgebied Tussen de Venen. Je vindt hier afwisselende landschappen en bijzondere flora en fauna.. Na afloop zullen we weer op huis aangaan.

Wanneer:  woensdag 26 maart
Vertrek:     13:00 uur
Kosten:     € 12,50
Er op uit Pas: € 7,50

Privacyverklaring

Privacyverklaring Opstapbus