Uitstapjes

Hieronder een aantal uitstapjes die wij in de maanden November en December aanbieden:

Dickens Day

Ieder jaar in December verandert het centrum van het Oldamster dorp Beerta voor één dag in de magische wereld van Charles Dickens. De gezellige kerstmarkt is inmiddels uitgegroeid tot een voor Oost-Groningen uniek en sfeervol kerstevenement met rond de honderd standhouders. Vele personages uit de boeken van Charles Dickens komen tot leven in de straten van Beerta zoals notarisklerken, zwervers, wasvrouwen, schoorsteenvegers, de kiepkerel, dames van stand, straatschoffies en natuurlijk chagrijnige Scrooge! In de kerk is muziek, er worden kerstverhalen verteld en u kunt terecht voor koffie, thee of glühwein met iets lekkers erbij.

Entree is gratis

Adrilntje in Winschoten

Afbeeldingsresultaat voor adrillen winschoten
De 1e en 2e maandag in November is er de Allerheiligenmarkt in Winschoten. Het is de grootste jaarmarkt van de provincie Groningen. Een gezellige markt met veel kraampjes. Drukte en een goede sfeer bepalen ieder jaar de markt.

Schnitzelbuffet Olle Rheen met shantykoor

Afbeeldingsresultaat voor d'olle rheenAfbeeldingsresultaat voor schnitzelbuffet

Tijdens het buffet geniet u van de shanty’s en zeemansliedjes. Het koor ‘de Rundezangers’ uit Emmer-Compascuum is door een aantal enthousiaste mannen op 27 januari 2000 opgericht. De naam werd afgeleid van het riviertje dat in vroeger tijden door het uitgestrekte veengebied van Zuidoost Drenthe stroomde.

Matinee Geert Teis met Grand Old Country

Vijf gepassioneerde muzikanten/zangers om een old time microfoon voeren u terug naar de jaren 50 en 60 met de grote successen van Johnny Cash, Hank Williams, John Denver, Don Williams, Bill Monroe, Elvis Presley, Ricky Nelson enz.

Kaarsjesavond Orchideeën Hoeve in Luttelgeest

Afbeeldingsresultaat voor kaarsjesavond orchideeenhoeveAfbeeldingsresultaat voor kaarsjesavond orchideeenhoeve

De magische kaarsjesavonden vormen het hoogtepunt van ‘Winterdroom’ in de Orchideeën Hoeve. Om 17:00 uur steken de elfjes duizenden kaarsjes, lampjes en lantaarns aan en worden fonteinen en watervallen sfeervol verlicht. Bewonder hoe de nachtvlinders rustig rondfladderen en de papegaaitjes zelfs in het schemer nectar kunnen vinden. Strijk neer in de sprookjesachtige ‘Zwevende’ bloementuin om de optredens van de swingende kerstkoren bij te wonen. De magische sfeer die vervolgens in de tuinen ontstaat is een beleving die u in de aanloop naar kerst niet wilt missen.

Let op: minder geschikt voor rollator

Kerstmarkten

Afbeeldingsresultaat voor kerstmarkt oldenburgAfbeeldingsresultaat voor kerstmarkt bremen

Ook dit jaar gaan wij weer naar verschillende kerstmarkten toe.

De Lambertimarkt in Oldenburg, zoals de kerstmarkt heet, is een ‘kleine stad’ in sfeerverlichting met ruim 125 blokhutten. In de 4 weken voor kerst trekt de markt honderdduizenden bezoekers van binnen en buiten de stad. De markt is opgebouwd tussen de oude raadhuis, het kasteel van Oldenburg en de ST Lambertikerk.

Bremen beschikt over een prachtige kerstmarkt die tot de toppers van het land behoren. De kerstmarkt is gevestigd rond het stadhuis en de kathedraal van Bremen en dompelt u helemaal onder in de warme kerstsfeer. Het bestaat uit 3 delen, namelijk een winterse markt, historische markt en maritieme markt. U loopt via een prachtige verlichte route door de stad.

Privacyverklaring

Privacyverklaring Opstapbus