Uitstapjes

Hieronder een aantal uitstapjes die wij in de maanden September en Oktober aanbieden:

Rondvaart Giethoorn

rondvaren Giethoorn

Als we bij de Rietstulp in Giethoorn arriveren gaan we eerst gezellig koffie drinken met appelgebak. Na de koffie maken we een rondvaart door Giethoorn en de Beulakkerwiede van ± 1 uur. Daarna schuiven we aan voor een uitgebreide koffietafel. Meppel ligt in de nabije omgeving van Giethoorn, als we tijd over hebben gaan we hier nog even gezellig winkelen.

 

Wanneer: woensdag 2 september

Vertrek:   09:00 uur

Kosten:    € 20,00

Kosten rondvaart:  €27,50 + 2 koffie en appelgebak + rondvaart 1 uur + uitgebreide koffietafel

Zandsculpturen in Garderen

Busreis naar beeldentuin en zandsculpturen in Garderen

Prachtige beelden en voorstellingen, helemaal gemaakt van zand, versieren ieder jaar de Beeldentuin in Garderen. Op ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn kijkt iedereen zijn ogen uit! Het thema van 2020 is “75 jaar bevrijding”. Net als 2019 is ’t Veluws Zandsculpturenfestijn weer 2e geworden bij de verkiezing voor het leukste uitje van Gelderland, georganiseerd door de ANWB.

Wanneer: dinsdag 15 september

Vertrek:   9:00 uur

Kosten:    € 23,00

Kosten entree: €10,00

Ede Staal route

Ede Staal | Webloug

We rijden langs het huis waar Ede zijn jeugd doorbracht, het woonhuis van zijn opa, bakker Oortman, de lagere school, “t mooie hoeske achter diek” , torentje van Spiek, zijn standbeeld en zijn graf.

 

Wanneer: woensdag 23 september

Vertrek:   10:00 uur

Kosten:    € 13,00

Filmvoorstelling Winschoter stadsjournaal

Oldambtster terugblik: Bedrijven voor de oorlogStamppotbuffet en autopret" - Protestantse Gemeente 's-Gravenzande

 

Medewerker Jan Witter van het Winschoter Stadsjournaal en Laus en Fia zijn vanmiddag uw gastheren/gastvrouw. Het belooft een middag van herinneringen te worden, niet alleen voor de Winschoters maar ook voor de mensen uit de wijde omgeving. Hoe men vroeger leefde en werkte, markante panden en plaatsen passeren de revue. Na afloop van de film staat er een heerlijk stamppotbuffet voor u gereed.

Wanneer: donderdag 8 oktober

Vertrek:     13:00 uur

Kosten:      € 13,00 bus + voorstelling

kosten:      stampotbuffet + 2 consumpties + toetje: €20,00

Bataviastad en Urk

Attracties van Lelystad: een weekend of dagje shoppen in Batavia ...Urk - Activiteiten in Urk - Dit zijn de leukste tips - Holland.com

Bataviastad is de eerste fashion outlet in Nederland, gelegen aan Markermeer bij Lelystad. De outlet is genoemd naar het schip de Batavia uit 1628, waarvan een replica nabij is afgemeerd, bij de Bataviawerf.

Na Bataviastad gaan we naar Urk, het kleine vissersdorp aan het IJsselmeer.
Vroeger werd het meeste geld verdient in de visserij. De charmante uitstraling van het vissersdorp geeft u direct het gevoel van weleer. Lopend door de smalle straten en steegjes heeft men niet veel verbeelding nodig om te beseffen hoe het er hier honderd jaar geleden aan toeging.

Interessante bezienswaardigheden zijn de vuurtoren uit 1844, het achttiende eeuws monumentale kerkje aan de zee, het geboortehuis van schrijver Appie Baantjer en het Urker Museum in het oude raadhuis. Op de heenreis gaan we voor eigen rekening koffie drinken. Voor de visliefhebbers is er in Urk een ideale eetgelegenheid

Wanneer: dinsdag 13 oktober

Vertrek:     09:00 uur

Kosten:    € 26,00

Marius van Dokkum museum Harderwijk

Marius van Dokkum Museum - Marius van Dokkum Museum Harderwijk

Een museum waar hardop gelachen wordt, waar wildvreemden met elkaar in gesprek raken voor een schilderij en waar kinderen net zo veel plezier aan kunst beleven als grote mensen. Dat is uniek. Dat is het Marius van Dokkum Museum. Het enige geregistreerde museum in Nederland van een levende kunstenaar.

Marius creëert verhalen, vrolijke taferelen en neemt ons met een knipoog mee naar de realiteit die hij zo graag op de hak neemt.

Wanneer: dinsdag 27 oktober

Vertrek:     09:00 uur

Kosten:    € 24,00

Kosten museum: € 7,50

Privacyverklaring

Privacyverklaring Opstapbus