Uitstapjes

Hieronder een aantal uitstapjes die wij, onder voorbehoudt, aanbieden in mei en juni

Botanika in Bremen

botanika, das Grüne Science Center

Ontdek de kleurenpracht van ongeveer 600 soorten Aziatische Rhododendrons en Azalea’s, dwaal door de bergen van de Himalaya of kom in contact met exotische vissen.Grootbladige, boomvormige rhododendronsoorten uit de Himalayagebergte zijn hier te vinden, evenals soorten uit de warme regio’s van Vietnam en Zuid-China. Om alle indrukken even in u op te nemen kunt u in een Chinees-theepaviljoen heerlijke thee drinken of geniet van de sfeer van de grootst liggende bronzen Boeddhabeeld van Azië. Loop over een geurige weide of proef hoe vliegen zich voelen in een vleesetende plant. Ook zijn er allerlei fascinerende exotische dieren zoals, de withandige gibbon, de Japanse koi, de kameleon. In café Bloom die in Botanika is gevestigd kunt u terecht voor een hapje en een drankje. Ook is er een winkel waar u lekker kunt rondneuzen en o.a. honing uit de bloemen van het Rhododendron park kunt kopen of specialiteiten uit Bremen en de regio.

Wanneer:  maandag 9 mei

Vertrek:    08:30 uur

Kosten:    € 38,00

Kosten entree:   €8,80

Thermen Bad Nieuweschans

Thermen Bad Nieuweschans - Nieuweschans. Unieke aanbiedingen op Hotels.nl

De puurheid van het Hoge Noorden, de oorsprong van wellness. Voel de omhelzing van heerlijk warm water en drijf op de kracht van verzorgende mineralen en zout en …..ontspan! Er wordt aangeraden om 30 min gebruik te maken van de Thermaalbad. De lavendelkamer hoort bij jou wellnessdag. Deze fijne ruimte omringt jou met de kleur en geur van lavendel. De etherische olie staat bekent om zijn rustgevende en kalmerende werking of komt tot rust in de stilte ruimte. Tevens mag u ook gebruik maken van het stoombadhuis.

Wanneer:  Dinsdag 24 mei
Vertrek:     08:30 uur
Kosten:     € 14,00
Kosten entree:  €21,50

Emden Matjesstage

Emder Matjestage

Emden viert een 450 jarig oude traditie. Tijdens deze dagen draait het om kleine visjes en prachtige boten; een 450 jaar oude traditie van de haringvisserij in Emden. Emden verwerkt nog steeds de gevangen haring en houden ze vast aan de traditie van “Matjestag”. Natuurlijk met veel Shantykoren, bier en lekker eten. Mannen in piratenkledij aan de kade en op de schepen, zorgen voor een perfecte sfeer.

 

Wanneer:   Vrijdag 27 mei

Vertrek:      10:00 uur

Kosten:      € 24,00

Entree Grutterswinkel:   € 4,00

Entree Onderwatersafari:    € 15,00

Zeehonden spotten Lauwersoog

Zeehonden aan onze kust: wat mag je (niet) doen? - Libelle

Wij varen de waddenzee op en leggen de boot voor anker in een gebied waar veel zeehonden voor komen. We kunnen dan de zeehonden spotten in hun eigen leefgebied zonder ze te verstoren. Ook voor de natuurliefhebber gaan we proberen een beeld te krijgen van de vogels die op dat moment in de Waddenzee verblijven. Bij deze tocht houdt je droge voeten, wij gaan niet van boord. Neem wel een verrekijker en/of camera mee.
Na onderling overleg, misschien bij terugkomst nog even een visje eten in Lauwersoog.

Wanneer:  Woensdag 1 juni

Vertrek:    13:00 uur

Kosten:    € 26,00

Ticket Boot: € 25,00

Sjoelmiddag en BBQ in Drieborg

Ontdek de lekkerste vega BBQ | Garden Gourmet

Een spel wat u allemaal kent van vroeger, sjoelen. We gaan deze middag lekker met z’n allen sjoelen. Er zullen meerdere sjoelbakken voor u klaarstaan waar u onderling een potje gaat sjoelen. Wanneer iedereen uitgespeeld is dan gaat de barbeque aan en kunnen wij nog even genieten van een lekker stukje vlees, keuze uit 4 soorten, 2 soorten salades met stokbrood incl. 2 consumpties.

Wanneer:  Zondag 19 juni
Vertrek:     13:30 uur
Kosten:     € 14,00
Entree + eten:      € 14,50

Meinardi en Rosarium

Het Rozenpaviljoen Winschoten | Winschoten24

We starten bij de landwinkel van Meinardi aan het Zuiderveen in Winschoten. Vervolgens rijden we naar het Rozarium in het Winschoter Stadspark. Naast de ruim 300 verschillende soorten rozen kunt u genieten van de rust en wellicht voor eigen rekening een kopje koffie of thee drinken op het terras van het Rozenpaviljoen. Vervolgens rijden we door het Oldambt naar Termunten. Bij Landman kunnen we een heerlijk visje kopen.

Wanneer:  Woensdag 22 juni
Vertrek:     12:00
Kosten:     € 15,00

Privacyverklaring

Privacyverklaring Opstapbus