Uitstapjes

Hieronder een aantal uitstapjes die wij in de maanden November en December aanbieden:

Winkelen in ”De Hooge Meren” te Hoogezand

Punt beheer - Mooie winkelruimte in De Hooge Meeren Hoogezand

De Hooge Meren in Hoogezand is voortdurend bezig om zich te onderscheiden van andere winkelcentra. Sinds kort heeft men een geheel nieuwe vloer gelegd in het winkelcentrum. Tegenover de Hooge Meren wordt een compleet nieuwe gemeentehuis gebouwd, in harmonie met het cultureel centrum “Het Kielzog”. We zijn op tijd weer thuis voor Sint Maarten.

 

Wanneer: maandag 3 Mei

Vertrek :  12.00 uur

Kosten :    € 10,00

Lauwerslandroute

Lauwersmeer-fietsroute (43 km) - Holland.com

We maken een tocht rond het Lauwersmeer. We rijden langs Zoutkamp, Anjum, Moddergat, Kollum en Oldehove. Onderweg stoppen wij in de haven van Lauwersoog waar soms bijna 100 vissersboten liggen. Ook bekijken we de Lauwerssluizen. We bekijken het Dozenhuis in Engwierum. Je zou het hier niet verwachten, maar aan de zeedijk tussen Nijlân en Ezumazijl staat een woning met een opmerkelijk, eigentijds architectuur die voor wat avontuur zorgt in dit verder weids, groene landschap. Alsof er twee dozen aan elkaar gekoppeld zijn.

Wanneer:     vrijdag 7 Mei

Vertrek:        09.30 uur

Kosten:        € 18,00      

Bad Zwischenahn rododendronpark

Sehenswürdigkeit:Der Park der Gärten - Wunderschön

Vlak voor Oldenburg in Duitsland ligt de prachtige plaats Bad Zwischenahn. Een populaire dagtocht die zeer geliefd is bij onze Op-StapBus activiteiten. Vooral  in de maanden mei en juni, als er veel rododendrons in deze regio in bloei staan. We bezoeken het Park der Gärten, een park wat beroemd is in Europa, o.a. door zijn grote collectie rhododendrons, meer dan 2000 soorten. Hebben we nog energie over? Dan kunnen we het centrum van Bad Zwischenahn nog bezoeken

 

Wanneer:   woensdag 12 Mei

Vertrek:      08:30 uur

Kosten:      € 20,00

Kosten:      € 12,00

Toertocht omgeving Vasse

Camping bij Vasse | Camping Dal van de Mosbeek

 

Vandaag rijden we door leuke dorpjes en prachtige natuurgebieden. We rijden eerst richting Dalen waar we voor eigen rekening koffie gaan drinken. Na de koffie vervolgen we onze weg richting het Twentse land. De plaatsen Mander en  Vasse met hun mooie watermolens zijn een begrip. Via Ootmarsum, Holterberg, Lemele rijden we huiswaarts.

 

Wanneer:  dinsdag 01 Juni

Vertrek:    08:30 uur

Kosten:    € 25,00

De vijvertuin van Ada Hofman

Botanische Vijvertuin van Ada Hofman

De vijvertuinen zijn aangelegd door Ada Hofman, auteur van verschillende vijverboeken. Ongeveer 30 tuinen met daarin 50 vijvers zijn geprojecteerd rondom drie grote natuurvijvers en vormen samen de grote tuin. Ada Hofman is er in geslaagd om één van de grootste verzamelingen planten, struiken en bomen van ons land bijeen te brengen. De groene kikkerpopulatie is de grootste van Nederland. Ook vogels komen graag in de tuin en het ijsvogeltje is een regelmatige gast. In de zomer en herfst komen de vlinders. Na het bezoek aan de vijvertuinen gaan we nog even gezellig winkelen in Meppel. Belangrijk, u moet goed ter been zijn.

 

Wanneer:  vrijdag 18 Juni

Vertrek:     08:30 uur
Kosten:     € 18,00

Koesafari Vechtdal

Koesafari Vechtdalhoeve | Bijzonder Plekje

Een unieke belevenis tussen de koeien. In een stoere huifkar achter de tractor gaat u samen met Simone dwars door het natuurgebied, op zoek naar avontuur en koeien. U komt de koeien tegen aan de oevers van de rivier de Vecht en geniet van het mooie uitzicht bij het water. Het enthousiasme van Simone werkt aanstekelijk. Haar loeigoeie woordgrappen maken de koesafari extra bijzonder. Er kunnen maximaal 16 personen mee i.v.m. de corona-beperkingen.

Wanneer:  woensdag 23 Juni
Vertrek:    08:30 uur

Kosten:     € 25,00

Privacyverklaring

Privacyverklaring Opstapbus