Uitstapjes

Hieronder een aantal uitstapjes die wij, onder voorbehoudt, aanbieden in Juli en Augustus

Toneelavond ‘de Rode Vaan’ in Drieborg

Laat de belichting niet de sluitpost zijn

Als je voelt wat ik voel, dan zeg je niets meer

Het blijspel ”als je voelt wat ik voel, dan zeg je niets meer”, speelt zich af in de eetkamer van het garagebedrijf de Vries. De Familie de Vries, runt een garagebedrijfje, annex benzinepomp. Moeder Sien, probeert er het beste van te maken, maar dat valt niet mee. Schoonmoeder heeft een appartementje met toegang tot haar woongedeelte, waar ze te pas en te onpas gebruikt van maakt. Ze heeft last van een chronische klaagziekte, waar zoon Sam op een bijzonder manier de draak mee steekt. Vader Joost en zijn trouwe, zeer cynische werknemer Hein leiden voor een groot gedeelte de garage met de ”hulp” van Sam. Dora, (een vrouw met haren op de tanden, die in scheiding ligt) de schoonzus van Sien, woont zolang met haar minderbegaafde dochter Elsbeth bij haar in. Ook dit zorgt voor veel commotie. Als er een nieuwe monteur aangesteld wordt en de keus valt op Jannet, is voor Hein de boel te klein. Bart, de vertegenwoordiger (die als kind aan huis is) en Sam, hebben daar totaal geen moeite mee, integendeel!! Betsie, een lastige klant, die onlangs de hoofdprijs in de staatloterij heeft gewonnen en nu naast haar schoenen loopt, doet haar best om zo deftig mogelijk te spreken en beweegt zich in kringen waar ze niet in thuis hoort en dat leidt tot hilarische taferelen.
LET OP, het toneelstuk is in het Gronings.

Wanneer:  vrijdag 3 November

Vertrek:    18:00 uur

Kosten:    € 12,00

Er op uit Pas: € 7,00

Entreekaart:  € 3,00

Ganzemarkt Coevorden

Ganzenmarkt :: www.kijkopcoevorden.nl

In Coevorden is de geschiedenis op straat te beleven. De Ganzenmarkt in Coevorden is rond de 18e eeuw ontstaan toen boeren hun vetgemeste ganzen naar Coevorden dreven. Hier werden de ganzen verhandeld waarna ze via Rotterdam in Engeland tijdens kerst op tafel belandden. Nu is het een feestelijk weekend vol entertainment, lekkernijen en onvergetelijke ervaringen. Geniet van de kermis, de Ganzenloop, braderie, straattheater en live optredens, kortom een en al gezelligheid!

Wanneer:  Maandag 13 November
Vertrek:     09:00 uur
Kosten:     € 29,00
Er op uit Pas: € 24,00

Christmas World bij Intratuin in Duiven

Verslag! | Kerstshow Intratuin Duiven 2022 - Christmaholic.nl

Vindt u de sfeer, de lichtjes en gezelligheid van kerst ook zo mooi? Ga dan met ons mee naar Christmas World Intratuin Duiven, de grootste kerstshow van Europa. Wandel door een bos vol kerstbomen, kijk uw ogen uit bij alle twinkelende lichtjes, bewonder alle minidorpjes en laat u verwonderen door het spektakel op de roltrap. Het thema van dit jaar is “de straat van verwondering”. De roltrap loopt van een prachtig verlicht bos met rendieren en een reuze waterrad tot een Dickensachtige winkelstraat vol met winkeltjes, zoals een boekenwinkel en een bakker, en shoppende mensen. Op de vernieuwde bovenverdieping loopt de straat nog veel verder met wanden en kleine winkeltjes vol met de prachtigste ornamenten.

Wanneer:   woensdag 29 november

Vertrek:      09:00 uur

Kosten:      € 51,00

Er op uit Pas: € 46,00

De Hooge Meeren te Hoogezand

Sinterklaas - Pro Korfbal Nederland

Wilt u de laatste inkopen doen om samen met uw kinderen en kleinkinderen sinterklaas te vieren? Of wilt u alvast leuke kleding kopen voor de kerstdagen? Daar is vandaag de mogelijkheid voor in het gezellige winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand. Ook zijn er genoeg leuke zaakjes om even koffie te drinken of een broodje te eten.

 

Wanneer:  zaterdag 2 december

Vertrek:    10:00 uur

Kosten:    € 20,00

Er op uit Pas: € 15,00

Kerstconcert met het Groninger Chr. mannenkoor Albatros in de Vennekerk in Winschoten

Concert Mannenkoor Albatros in Sleen | Nieuws | SleenWeb

Dit jaar geeft het mannenkoor Albatros een kerstconcert in de Vennekerk in Winschoten. Het belooft een sprankelend concert te worden van prachtige kerstliederen die u bekend zullen voorkomen. Als gasten van Albatros zullen optreden Elina en Dmytro Mykheiev, professionele operazangers, afkomstig uit Odessa in Oekraïne. In 2022 zijn ze samen met hun zoontje gevlucht voor de oorlog. Beiden waren werkzaam aan het Nationale Opera en Ballet Theater en hebben ze deelgenomen aan vele internationale tournees. De kerstconcerten van Albatros hebben altijd een grote impact op het publiek, men gaat aan het einde van de avond met een echt kerstgevoel naar huis.

Wanneer:   vrijdag 15 december
Vertrek:     18:00 uur
Kosten:     € 15,00
Er op uit Pas: € 10,00
Entree ticket:   € 12,50

kaarsjesavond orchideeën hoeve Luttelgeest

WinterDroom

In de orchideeën hoeve geniet je van een combinatie van flora en fauna, dieren leven vrij in het park.
Een hoogtepunt van Winterdroom:
Kerstelfjes komen tevoorschijn om duizenden kaarsjes te ontsteken in het park. Een bijzondere belevenis om mee te maken.. Zodra de duizenden echte kaarsen in de Orchideeën Hoeve worden ontstoken, transformeert de jungle in een lichtspektakel dat nergens anders is te ervaren.Volg de speciaal uitgezette lichtjesroute en reis van droomwereld naar droomwereld. Ontdek hoe reusachtige palmen transformeren in mystieke lichtobjecten, bewonder de flamingo’s en nachtvlinders die ronddwalen in sprookjesachtig avondlicht en geniet van  sfeervolle livemuziek in de romantische ‘Zwevende’ Bloementuin.

Wanneer:  vrijdag 22 december
Vertrek:     14:00 uur
Kosten:     € 38,00
Er op uit Pas: € 33,00
Entree:   € 17,50

Privacyverklaring

Privacyverklaring Opstapbus