AUTOMAATJE NU OOK VAN START IN OUDE PEKELA EN VEENDAM

Op 12 oktober j.l. heeft de stichting Op-StapBus haar dienst van ANWB AutoMaatje weten uit te breiden naar de gemeentes Oude Pekela en Veendam. Onder toeziend oog van de wethouders van beide gemeentes werd er feestelijk op een knop gedrukt waarmee het startsein werd gegeven van AutoMaatje.

Op dit moment rijden we voor de gemeentes Oldambt, Stadskanaal, Westerwolde, Oude Pekela en Veendam.

Met ANWB AutoMaatje vervoeren inwoners in uw Gemeente hun minder mobiele buurtgenoten met hun eigen auto tegen een kleine vergoeding. Niet alleen voor een bezoekje aan het ziekenhuis of fysiotherapeut, maar ook voor leuke uitjes naar bijvoorbeeld het winkelcentrum of de kapper.

De Stichting Op-StapBus heeft de Provinciale Vrijwilligersprijs 2019 gewonnen in de categorie Zorg.

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken reikte maandagavond de cheque uit ter waarde van 3000 euro.

De stichting Op-StapBus ontstond in 2004 op initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. In Zuidoost Groningen (Westerwolde, Oldambt, Stadskanaal, Veendam en Pekela) organiseren 60 vrijwilligers regelmatig uitstapjes voor ouderen om sociaal isolement te voorkomen.

Op dit moment rijden er vijf dagen per week vijf bussen. Jaarlijks gaan er rond de 4500 ouderen mee met de uitstapjes. Daarnaast worden met het project Automaatje jaarlijks vierhonderd ouderen vervoerd naar bijvoorbeeld de dokter, apotheek of winkel.

Bron: Kanaalstreek.nl

Heeft u een leuk idee om eens met een paar vriendinnen een uitstapje te maken naar een plek waar u anders nooit komt. Of wilt u met de zangvereniging eens naar een optreden van een ander koor en daarna ergens gezellig eten?

Of zijn er mannen die naar de Meyer Werft in Papenburg willen, of de VW Fabriek in Emden?

Dit kan door ons geregeld worden! Voor senioren kunnen wij een onvergetelijke dag organiseren. U vraagt, wij regelen het.

De Op-StapBus rijdt met verlengde Mercedessen, voorzien van rolstoellift en met brede ingang. Deze voertuigen zijn voorzien van airco en luxe stoelen.

Informeer eens naar de mogelijkheden die wij kunnen bieden. Tel: 0597-591748.

Belangrijk

Dit model is extra verlengd en voorzien van een rolstoellift. Door deze ruimte kunnen veel boodschappen en rollators meegenomen worden. Het is een luxe uitvoering met lederen stoelbekleding en een ruime instap.

Al onze bussen zijn voorzien van Airco.  Dit voertuig voldoet aan alle eisen die tegenwoordig worden gesteld v.w.b. milieu.